مصرف غذاهای فاقد ارزش در حاملگی، با بیماری روانی کودک رابطه دارد.

۲۱ آبان ۱۳۹۲ | ۰۳:۳۰ کد خبر : ۶۳۴۴ اخبار تخصصی
تعداد بازدید:۲۱۸
پژوهشگران کشف کردند که مصرف غذاهای ناسالم در دوران حاملگی و سال‌های ابتدای زندگی به شدت با مشکلات رفتاری و هیجانی رابطه دارد. این بررسی در مقیاس جهانی انجام شده و نشان می‌دهد که رژیم غذایی ضعیف مادر و خود کودک عامل خطر سلامت روانی است.

مصرف غذاهای فاقد ارزش در حاملگی، با بیماری روانی کودک رابطه دارد. بچه‌هایی که پیش از تولد و در دوره نوزادی غذاهای بی‌ارزش گرفته باشند به طور معناداری در معرض خطر افزایش احتمال ابتلا به بیماری روانی از جمله اضطراب و افسردگی قرار می‌گیرند. پژوهشگران کشف کردند که مصرف غذاهای ناسالم در دوران حاملگی و سال‌های ابتدای زندگی به شدت با مشکلات رفتاری و هیجانی رابطه دارد. این بررسی در مقیاس جهانی انجام شده و نشان می‌دهد که رژیم غذایی ضعیف مادر و خود کودک عامل خطر سلامت روانی است. چندین بررسی نشان داد رابطه‌ای قوی بین خلق و غذا وجود دارد. پژوهش‌های پیش‌تر نیز نشان داده بود که غذا تأثیر معناداری بر سلامت روانی دارد و ممکن است نقشی در پیشگیری و درمان اختلالاتی نظیر افسردگی و اضطراب در نوجوانی داشته باشد. بیشتر بررسی‌ها نتایج مشابهی را نشان داده است و رابطه‌ای بین کیفیت رژیم غذایی و سلامت روانی بزرگ‌سالان وجود دارد. با وجود این، پژوهشگران تأکید می‌کنند تغذیه دروه نوزادی و مادر در دوره حاملگی و تأثیر آن بر سلامت روانی متعاقب آن کشف نشده بود. این بررسی بر روی 23000 زن و فرزند انجام گرفت که بخشی از یک بررسی در مورد مسایل مادر و کودک است. اطلاعات از طریق پرسش‌نامه خود گزارش دهی دریافت ‌شد که به مادران در هفته 17 و اواخر حاملگی و در ما‌بین تولد تا 6 ماهگی، 5/1 ، 3 و 5 سالگی نوزاد فرستاده شد. پژوهشگران یک پرسش‌نامه فراوانی غذای 225 آیتمی به مادران باردار دادند، که به طور خاص عادت‌های تغذیه‌ای و ترکیبات غذایی را در 4 تا 5 ماهگی می‌سنجید. مشارکت کننده‌ها به دو گروه عادت‌های غذایی سالم که در غذایشان سبزی، میوه و مواد غذایی فیبردار، روغن گیاهی و گروه ناسالم با مصرف گوشت فراوان، نان‌های فرآوری شده بدون فیبر، نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای پر نمک تقسیم شدند. رژیم غذایی بچه‌ها با استفاده از یک پرسش‌نامه فراوانی غذای 36 آیتمی شامل غذا و نوشیدنی از جمله محصولات رژیمی، فرنی با غلات فرآوری شده و آب میوه بود. پژوهشگران از یک چک لیست برای مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی و اختلال رفتاری مانند اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه و اختلال سلوک استفاده کردند. یافته‌ها آشکار کرد که مادران حامله‌ای که غذاهای ناسالم خورده بودند به طور معناداری بچه‌هایی با مشکلات رفتاری مانند بی‌قراری و پرخاشگری به دنیا آورده بودند. افزون بر این، بچه‌هایی که غذای ناسالم خورده بودند یا آن‌هایی که مقدار کافی غذای مغذی نخورده بودند (در سال اول) رفتارهای مشکل‌دار بیشتری از اختلال روانی (اضطراب و افسردگی) نشان دادند. افزون بر این، بچه‌هایی که غذای ناسالم خورده بودند یا غذای غیر مغذی خورده بودند باز هم مشکلات رفتاری و نه مشکلات روانی نشان دادند. در این بررسی داده‌هایی گزارش شد که نشان می‌داد عامل تغذیه مادر و تغذیه سال‌های اولیه نقش مهمی در مشکلات رفتاری و هیجانی بچه‌ها دارد، عامل مادر و تغذیه ناسالم و غذای فاقد ارزش غذایی هر دو به طور مستقل به افزایش مشکلات رفتاری مرتبط بود. این رفتارها نشانگرهای اولیه مشکلات سلامت روانی سال‌های بعد زندگی هستند. متوسط سن شروع اختلال اضطرابی 6 و افسردگی 13 سالگی است. به همین دلیل این بررسی کاربردهای عمومی مهمی به ویژه با توجه به گسترش صنایع غذایی فست فود دارد. study by researchers from Deakin University in Melbourne, Australia Source: Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry APA Reference Pedersen, T. (2013). In Young Kids, Junk Food Linked to Mental Illness. Psych Central. Retrieved on August 28, 2013, from http://psychcentral.com/news/2013/08/22/in-young-kids-junk-food-linked-to-mental-illness/58744.html


نظر شما :